City break – ce inseamna si cu ce se mananca

Andreevskii Spusk, Kiev, Ukraina Andreevskii Spusk, Kiev, Ukraina City Break este o mica vacanta spre o destinatie urbana. De obicei nu dureaza mai mult de doua-trei zile. Cei care se decid sa plece intr-un city break opteaza pentru weekend – ideal pentru a te relaxa dupa o saptamana grea la serviciu, dar si de a petrece frumos timpul impreuna cu cei dragi. De regula se aleg orasele la care se poate ajunge repede, din cauza timpului limitat si care prezinta interes turistic. In tarile unde se pot procura bilete de avion low-cost se pot alege si orase mai indepartate.

Sa speram ca in curand si in Moldova vom putea procura bilete low-cost la scara mai larga si atunci ne vom putea lauda si noi cu weekend-uri de neuitat petrecute la Venetia, Budapesta, Tallinn.

Recomand tuturor sa se documenteze din timp despre atractiile turistice din orasul in care intentioneaza sa plece, chiar daca plecarea se face in grup organizat, cu program si ghid; in aceste programe de obicei se include si timp liber, pe care il puteti folosi pentru a merge sa vedeti ceva suplimentar, ceva ce merita vazut din punctul vostru de vedere. In cazul in care mergeti pe cont propriu analiza atractiilor turistice trebuie sa fie si mai minutioasa. Elaborati un traseu care sa includa obiectivele de importanta majora dar si care reprezinta interes pentru dumneavoastra. Daca va aventurati singuri intr-o vacanta city break trebuie sa va preocupati din timp de cazare dar si sa va informati despre mijloacele de transport cu care se circula in orasul respectiv.

Agentiile de turism din tara noastra organizeaza regulat vacante city break cu autocarul in cateva orase din tarile invecinate – Romania si Ukraina. Preturile sunt relativ accesibile, variind in functie de hotelul in care veti fi cazati, insa programele turistice in mare parte sunt asemanatoare. In aceste vacante se porneste la drum in grupuri mari ceea ce prezinta unele avantaje dar si dezavantaje. O agentie se va preocupa de tot: transport, cazare, elaborarea traseului turistic care va trebui respectat cu strictete. Cand plecati de unii singuri trebuie sa va asumati toate aceste lucruri organizatorice ceea ce va va solicita suficient timp. Insa dispuneti de libertatea de a va elabora singuri traseul turistic si sa includeti anume acele destinatii care va plac. Poate nu preferati sa vizitati muzee si sa aprindeti lumanari in catedrale si biserici dar va place sa admirati arhitectura orasului plimbandu-va pe cele mai importante strazi si sa va delectati in oaza de verdeata a unui parc sau a unei gradini. Grupurile mici se misca si se organizeaza mai repede - nu veti fi nevoiti sa pierdeti timp pretios asteptand pe cei care intarzie (mereu se gasesc din astia), sa stati la coada la magazin ori la veceu (de obicei intregul autocar este directionat la acelasi magazin/veceu); deasemenea veti avea de castigat si in cazul trecerii frontierelor.

In speranta ca acest articol va va fi de folos. Va doresc tuturor sa va intoarceti cat mai multumiti din vacantele voastre city break.


Adaugă comentariu


Codul de securitate Actualizează