Pietele de Craciun 2017 Budapesta-Cracovia-Bratislava-Viena!

Moldova
dfgvdfgvs
Detalii

Plecari: 30.11 (1 Decembrie), 14.12.2017 (autocar – 7 zile / 5 nopti)

Ziua 1: Bucuresti  – Nadlac

Intalnire in fata Garii de Nord (in fata Parcului Garii de Nord – la coloane) la ora 22.00 si plecare (ora 22:30) din Bucuresti cu autocarul pe traseul: Pitesti, Slatina, Craiova, Drobeta, Lugoj, Timisoara, Arad (sunt prevazute imbarcari si din orasele de pe traseu).

Ziua 2: Nadlac – Szeged – Budapesta (850 km)

Dimineata trecem vama Nadlac si ajungem in Ungaria. In cursul pranzului sosim la Budapesta. Cazare si odihna la Hotel Park In By Radisson 3* sau similar in Budapesta. Timp liber la dispozitie. La ora 15:00 vom face un scurt tur panoramic “Budapesta by night” cu autocarul pe parcursul caruia vom admira: Dunarea, Cetatea, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Seara timp liber individual in Piata de Craciun sau, optional, croaziera pe Dunare intre Buda si Pesta cu cina si bauturi incluse pe vapor (tarif informativ: 35 EURO/persoana).

Ziua 3: Budapesta – Cotul Dunarii - Zakopane – Cracovia (450 km)

Mic dejun. Plecare spre Polonia. In Ungaria, strabatand Defileul Dunarii pe langa Szentendre – orasul artizanilor si Visegrad, vechea capitala a Regatului Maghiar, vom poposi in localitatea Esztergom la Catedrala Catolica – locul de incoronare a regilor Maghiari si centrul milenar al catolicismului. Granzitand Slovacia, trecem granita in Polonia si vom vizita localitatea Zakopane, la poalele Muntilor Tatra, asezare intemeiata de pastorii romani in secolul al XVI-lea. Seara sosire in cel mai frumos oras al Poloniei – Cracovia. Cazare la hotel 3* in Cracovia. Recomandam vizita pietonala la Piata de Craciun, impreuna cu ghidul insotitor.

Ziua 4: Cracovia – tur de oras

Mic dejun. Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic, dar si pietonal, impreuna cu ghidul insotitor. Putem admira:: Castelul Wawel, Catedrala Regala, Bazilica Sf. Maria (altarul medieval sculptat de Veit Stoss – cea mai mare sculptura gotica din lume, iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru – echivalentul polonez al „albastrului de Voronet” – cu stele aurii, iar peretii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Orasul vechi – Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, Biserica Sf. Barbara, Hala de Tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbican, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Dupa-amiaza, timp liber in Piata de Craciun, sau excursie optionala cu ghid local la minele de sare Wieliczka (sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO). Ajungem pana la cca. 135 m sub pamant, iar pe parcursul traseului aveti posibilitatea sa admirati numeroase incaperi sapate in sare si privelisti spectaculoase. Pret informativ: 35 EURO/ persoana (include transport autrocar, ghid local si biletul de acces in salina). Intoarcere in Cracovia si timp liber in oras pentru vizita la Piata de Craciun. Cazare la acelasi hotel in Cracovia.

Ziua 5: Cracovia – Bratislava – Viena (460 km)

Mic dejun. Pornim spre Viena. Pe traseu vom face o scurta oprire in centru pietonal al capitalei Slovaciei, la Bratislava, unde vor putea fi admirate: Noul Pod – simbolul orasului modern – cu restaurant construit intr–un stil retro–futuristic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro–Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii, 1.5 ore. Vom continua itinerariul spre Viena unde vom sosi in cursul serii. Acest oras este centru cultural recunoscut in intreaga lume, bogat in teatre, muzee, case istorice si biblioteci. Este renumit de secole si pentru cafenelele si restaurantele lui. Orchestra Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai bune orchestre din lume. Universitatea din Viena, intemeiata in 1365, este cea mai veche universitate din lumea germanica. Seara sosire in capitala Austriei in Piata de Craciun. Cazare hotel 3* in Viena. Recomandam vizita pietonala, impreuna cu insotitorul de grup in Pietele de Craciun Maria Theresia Platz si Rathausplatz.

Ziua 6: Viena – Parndorf – Budapesta (244 km)

Mic dejun. Dimineata vom realiza turul panoramic si pietonal al Vienei, impreuna cu ghidul insotitor, printre obiectivele turistice care vor fi admirate se numara: Opera, Monumentul lui Johan Strauss, Domul Sfantul Stefan si Universitatea etc. Timp liber pentru a participa la targul de Craciun. La ora 12:00, intalnire cu intregul grup si deplasare la Budapesta. Pe traseu vom face o oprire de 2 ore la Parndorf outlet pentru cumparaturi. Cazare la Hotel 3* in Budapesta. Seara, optional, va propunem cina traditionala ungureasca, cu degustare de vinuri si spectacol cu muzica live si dansuri traditionale intr–o crama din secolul XIII (Pret informativ 35 EURO/ persoana).

Ziua 7: Budapesta – Bucuresti (850 km)

Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti tranzitand Romania: Nadlac – Arad – Timisoara – Drobeta – Craiova – Slatina – Pitesti. Sosirea in Bucuresti seara tarziu.

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
  • 5 nopti cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Budapesta, 2 nopti Cracovia, 1 noapte Viena;
  • tururi panoramice si vizite conform programului in Budapesta, Praga, Bratislava si Viena;
  • insotitor de grup.

NU SUNT INCLUSE:

  • intrarile la obiectivele turistice;
  • excursiile optionale;

De la

250
EURO
Oraș:
Valabilă de la:
Cazare:
Oraș plecare:
Chişinău
X